вторник, 7 април 2009 г.

Тиквен сладкиш с карамел!


http://images11.snimka.bg/001436214.jpg

Тиквен сладкиш с карамел!

600-700гр. тиква ( вари се около 15 мин.)
3 яйца
125 гр. масло (може и по-малко)
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
канела (по желание)

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нарежда тиквата ( аз я настъргах този път, но може и нарязана) . Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера и малко канела. Сместа се изсипра върху тиквата и се пече до зачервяване в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва половин ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Няма коментари:

Публикуване на коментар