вторник, 7 април 2009 г.

Сладкиш с ябълки и орехи



Сладкиш с ябълки и орехи

Необходими продукти:


1 кг. ябълки
125 гр. меко масло
1 чаша захар (ползвам от тези глинените с дръжка ooooh!)
1 1/2 чаша брашно (да стане като за кекс тестото)
3 яйца
1 кафена чаша прясно мляко
1 чаша наситнени орехи
1 бакпулвер
1 ванилия
канела

Разбивате мекото масло и захарта добре,
добавяте жълтъците и пак разбивате,
добавяте прясното мляко и брашното смесено с бакпулвера,
ванилията и канелата.
Отделно разбивате белтъците на сняг
и с лъжица леко ги разбърквате с горната смес.
В намаслена тава изсипвате 2/3 от сместа,
отгоре изсипвате настърганите ябълки и орехите и
покривате с останалата 1/3 от сместа ябълките
(ако трябва с лъжица го размазвате).
С клечка за зъби надупчвате сладкиша и
слагате да се пече в загрята на 200 градуса фурна.
Пече се до зачервяване около 50 мин.
Ако видите, че отгоре загаря сложете фолио.
Проверявайте с клечка кога е готово.
Като изстине го поръсвате с пудра захар!

Това е, много е вкусен. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар