вторник, 7 април 2009 г.

Хрупкав карфиол на фурна


1 глава карфиол
2 яйца
брашно
сол

Разделяте една глава карфиол на по-едри розички и я сварявате за около 20 мин. във вода (пробвайте с виличка дали е сварен) със сол и лъжица оцет. През това време включвате фурната на макс. , сипвате олио в тава и я слагате във фурната да се сгрее.
В купа разбивате две яйца , брашно, сол и вода на гъста каша като за паниране. Когато олиото е загряло в тавата, топвате розичките в сместа и я слагате в тавата ( или изсипвате сместа в тенджерата с розичките и разбърквате, но по-добре да ги топвате по отделно). Нареждате ги в тавата и печете до зачервяване. Бон апети!!!! chef

Няма коментари:

Публикуване на коментар