вторник, 7 април 2009 г.

Печена палачинка!



Печена палачинка!


0,500 мл. прясно мляко
4 яйца
1 ванилия
2 суп.лъж. захар
приблизително 10 суп.лъж. брашно (като боза да стане)
масло (за тавичката)
течен шоколад, сладко или мед за пълнежа




Разбърквате всички продукти и изсипвате в намаслена тава. Печете до зачервяване на 200 градуса. Като се опече я покривате с кърпа за 5-10 мин. за да спадне палачинката (надува се докато я печете) и после мажете дъното с шоколад (или друго) и навивате. Поръсвате с пудра захар. Сместта можете да я разделите и на две, ако искате по-тънки палачинки. Бон апети!

Тавата ми е 30/25 см. и е тефлонова Wink

1 коментар:

  1. Това се яде много вкъщи,но на тиган
    Задължително ще пробвам вашата рецепта

    ОтговорИзтриване