вторник, 7 април 2009 г.

Пилешка фантазия в гювеч №2


4 пилешки пържоли (може да използвате всякакво месо-свинско, заешко ..)
около един кг. картофи
4 големи глави лук
3 големи моркова
една малка коф. заквасена сметана
подправки (чубрица, два бульона, сух чусън, пипер)


1. Задушават се в тиган нарязаният на полумесеци лук + настърганите моркови .
2. Нарязвате месото на лентички и слагате в гювеча + задушените моркови и лук. Добавяте една ч.ч вода , подправките и коф. сметана. Слагате във фурната на максимална температура около 30 мин., след което намалявате градусите на 150.
3. Картофите режете на ленти и пържите във фритюрник или тиган. 1 час, след като сте намалили градусите прибавяте към месото и пържените картофи и допичате още 30 мин. на 150 градуса. Който предпочита може да не пържи картофите , а да ги сложи още в началото при месото , за да се задушават.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар