вторник, 7 април 2009 г.

Грис-халва






1ч.ч. грис
1 1/4 ч.ч. захар
100 гр. краве масло
по желание-стафиди и канела

Количеството се увеличава пропорционално, ако искате повече

Захарта се слага в дълбок съд да заври с две чаени чаши вода,
като се разбърква. Маслото се сгорещява в тиган и се прибавя грисът.
Пържи се при непрекъснато бъркане, докато не придобие светло-кафяв цвят.
Налива се бавно сиропът и се разбърква. Вари се,
докато сместа не започне да се отделя от съда (съвсем малко му трябва).
Сваля се от огъна и се изсипва в подходящ съд, купички или каквото предпочитате.
Ако обичате прибавяте малко стафиди и канела.
да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар