вторник, 7 април 2009 г.

Шоколадова торта с рула




Необходили продукти:

две рула шоколадови "7 дейс"
голяма коф. заквасена сметана - 400гр.
коф. течен шоколад - 300гр.
1 пак. желатин (разтваря се в чаша за кафе!!!! )
5-6 бисквити
1 банан (може и без него)


Как се работи с желатин http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=108793.msg1960207#msg1960207

1. Нарязвате рулата на кръгчета около 1, 5 см. дебели и ги нареждате на дъното на кръгла купа.Може да сложите фолио на дъното на купата за по-лесно обръщане.


2. Разбивате сметаната с течния шоколад и разтворения желатин (внимавайте да не се пресече). Може да сложите повече или по-малко шоколад по ваш вкус. Изсипвате половината смес в купата и отгоре нарязвате един банан.


3. Досипвате останалата смес.



4. Бисквитите ги натопете леко в мляко или сироп, или сладък сок и ги нареждате върху крема. След обръщане на сладкиша те се явяват като дъно.


5. Оставяте го за 2-3ч. поне в хладилника и го обръщате. Резултата е отгоре Laughing Бон Апети!!

Това е плодовият вариант, вътре е с кисело мляко и ягоди http://images13.snimka.bg/002091252.jpg

Няма коментари:

Публикуване на коментар