вторник, 7 април 2009 г.

"Златни картофки"




Ако имате желание ето и рецептата или по-точно технологията .
Правете ги в тефлонов тиган!

1 кг. картофи ( на око)
1 голяма глава лук (може и без нея, но не е същото)
сол

Картофите се режат на половина и на полумесеци, но тъничко. В дълбок тиган (да има капак е желателно) се сипва мазнина (по желание) да покрие дъното и се изсипват картофите, посоляват се и се покриват с капака -получава се хем запържване отдолу , хем задушаване отгоре. Огънят обаче да е слаб (при 6 степени слагам на 4). Разбърквате през 5 мин, примерно. Когато са почти готови(20 мин. горе долу) изсипвате отгоре нарязания на полумесеци лук и затваряте капака. След около 2-3 мин. разбърквате пак всичко (лукът се е задушил) и след още 5 мин. всичко е готово. Опитвате дали картофите са омекнали. Ако имате масло , може да сложите едно парченце отгоре и да разбъркате!
chef

Няма коментари:

Публикуване на коментар