вторник, 7 април 2009 г.
Спаначена супа
500 гр. спанак
две пилешки копанчета (долната част на бутчето)
около шепа фиде
1 яйце
около половин коф. кис. мляко
копър по желание
сол или кубче бульон
Слагате спанака, пилешкото и бульона или солта на котлона, когато заври намалявате и оставяте 20 мин. да се вари. Вадите бутчетата, обезкостявате и нарязвате на ситно. Пасирате останалото в тенджерата (т.е. спанака) , след което добавяте пилешкото и фидето. Когато фидето е готово (10 мин.), добавяте с бъркане разбитият желтък+кис. мляко и копъра.Оставяте да поври 2-3 мин. и готово. Да ви е сладко.
Може да я сервирате с лъжица кисело мляко или малко настъргано сирене
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар