вторник, 7 април 2009 г.

Лесна баница "охлювче"

1 пак. кори(фини Белла или др.)
400гр. сирене( на око)
1/2 коф. кис. мляко
2 яйца
1 майонеза Краси(или др.)
олио

Разбърквате сиренето и кис. мляко. Взимате по 2 листа от корите(накуп), разстилате, мажете с олио и слагате от сместа. Навивате на руло, разрязвате рулото на 8 равни части и парчетата слагате плътно обърнати едно до друго в намаслена тава(като охлювчета). Така докато свършат корите. Разбърквате майонезата с яйцата и заливате баницата. Пече се на 220 градуса около 25 мин. до зачервяване.

П.П. Става мнаго вкусно, не е тежка от майонезата просто има по-мек вкус и е лесна за ядене, защото е на хапки. Детето особено се радва но "охлювчетата". Това се е една обикновена баница, но малко по-вкусна.

БОН АПЕТИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар