вторник, 7 април 2009 г.

Специална дроб-сарма






три пилешки пържоли
1,5 - 2 ч.ч. ориз
2 връзки зелен лук
джоджен
чубрица, чесън
пипер
сол (вегета)

за заливката:
1 коф. кис.мляко
3 яйца
щипка сол
щипка сода
1 суп. лъж. брашно


Пилешкото се нарязва на малки кубчета и се запържва леко в тиган. Зеленият лук се нарязва и се задушава леко в тиган + добавя се и ориза да стане прозрачен. Всичко се изсипва в тава и се добавят джоджена, сол (вегета или бульон), чубрицата, чесъна (сух или една скилидка), пипер. Заливате всичко с вода и печете на 220 градуса около 50 мин., опитвате ориза и ако трябва доливате вода. Когато ориза е готов правите заливката и печете до зачервяване. Много е вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар